Wednesday, December 16, 2009

~ MALANGNYER ~

Huh...malangnyer naseb aku mgu lepas...hmm..... =( .. nset aku jatuh dlm longkang busyuk...TIDAK!!!
mulanya macam ni... aku pg pasar malam ngn linda toha ari jumaat aritu...bosan kan...hmm.... then mak kirim  makanan...round 2-3 kali kat pasar tu, da xde nak beli mende lg da, kami pon gerak ler balik.... kalo da kata pg pasar malam tu , mesti ler beli memacam kan...x menang tangan la sket lebih kurang org tua2 cakap..

time ni x plak dia nak jadi.....Time aku sampai umah tu (dlm kul 9 gitu..) la terjadinya kisah tauladan ni... Nk dkt sampai umah tu ada la msg masok...Actually msg yg aku instinct pengirimnyer.... =P
SAH!!! mmg betol...hmmmm... padahal saket ati tu ada la tgl cebisan nye.... x kire nk mara jg..ngee~~
caner2 pon, msg tu mmg msg yg aku da agak, siket sbnyk akan menyakitkan ati aku jg...Mcm aku x penting ... hmm...(Slalu pn mcm tu kan...) So, saket ati nyer pasal aku pn delete la sms tu..konon2 gembira ngn puas ati le buat gitu... Setibanya dirumah, dah setel mendptkan parking yang chantekk...aku pn angkut ler sume barang2 aku yg bli kat p.mlm tu... Dengan tgn penoh beg plastik makanan sblh kiri, kanan plak pegang beg ngn car key, aku pn keluor dari kete... Ttbe "plup" bunyi something.... ha??...abende lak yg jatoh dlm longkang busukkk ni?...aku tengok car key aku masih kat tangan.. ~,~

Mende lak kan?... Sayup2 aku nengok ada la plak cahaya kebiruan berkelip2 kat dlm longkangs tuh...
Ooooohhhhh........ Tepon aku!!!! TIDAK...!!! Aku lupe yg lepas aku delete msg tu aku letak tepon tu atas riba.... Kemudian, pe lg..aku pn dgn pantas kilat letak sume barang2 yg aku beli kat atas simen tepi blok aku tu...aku duduk amik nset yg separuh tenggelam dlm ayer busyuk tu...Yaa!!...dengan kudrat yg ada aku hulurkan tangan ku ini capai nset tu....Yerrrrrr..... berlendir....geli...busuk.....
Lintang pukang aku naik umah bawak barang2 tu trus ke dapur, dgn nset tu aku curah air paip...konon kasi bersih...Dan kemudian.... terus padam lampu tepon aku tu....
baru aku tringat yg aku baso tu "HANDPHONE"..... TEp0n yer ...Org x penah cuci TeP0n guna air paip... "Ko gile ke Dekkk..!!!" 

P/S : Moral Of The Story.... "Nset x ley dibasoh dgn air ye.!"

1 comment:

  1. "ko gile ke dekk..!!!..mcm kenal jer dialog 2...
    but klau nk yg real nyer...meih abg bt..."ko mabokk ker dekk....."hehehehehehhe

    ReplyDelete